HTML

Esztergomi mesék áljobboldaliakról, műbalhékról

Nem minden estére, de minden esetre egy-egy tanulságos történet. Történetünk főhősei nem kitalált személyek. Viszont maguk találják ki magukról a jobboldaliságot, a közérdeket. Pedig csak önnépszerűsítő balos diverzánsok, vagy olyan öregdemokraták, akik egy százalék szavazatért vagy harminc ezüstért árulják el az ügyeket. Azokat, akik támogatták őket, azokat, akik szavaztak rájuk, azokat, akiktől vad ötleteik megvalósítását várták. Kovács Gáborok, Horváth Mihályok, Koditekek, Ilosvaik, Jónások, Kiss Gáborok. Árulók. Ülnek fenn Miavecz szekerén, húzza őket Bádi Gábor, Greiner, Nyíri. Ül fenn velük Láposi, ostort fon mindig. Csak a Kovács Gáborok, Horváth Mihályok, Koditekek, Ilosvaik, Jónások, Kiss Gáborok, csak az árulók. nem értik: nekik, rájuk, a fenekükre készül az ostor. Meg a miénkre, ha nem állítjuk meg őket. Na.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Ál-ügyekből építik az ál-jobboldalt Esztergomban

2008.04.05. 18:22 Igazmondó Juhász

Ál-ügyekkel fényezi magát az ál-jobboldal. vagy éppen ál-ügyekből építik az ál-jobboldalt. Most egy példa. Aztán jön a mese is.

Koditek Pál politikai pályája újabb nagyívű kanyart vett csütörtökön. Aki látta a testületi ülést, döbbenten szemlélhette, amint a hajdani fideszes előhozakodik interpellációjával.

Fordulós Pálunk, aki az utcaegyirányítások miatt fordított hátat az őt képviselői székbe juttató szervezeteknek és a frakciónak, valamint a közderültséget keltő tanácsnokságnak, Kovács Gábor Gyakorló-ügyben írott levelének postása lett volna csütörtök éjjel. Minő karrier!

Jellemző, hogy maga Kovács, az „új-jobboldal” vezetője is csak egy üzenet. Üzenet Bádiéktól, mögüle pedig Halleréktól, Láposiéktól: ha nem tudunk győzni balról (ezt az esélyt nem Őszöddel játszották el, hanem 1999-ben, végleg), hát építgetünk magunknak egy ál-jobboldalt, kamu-konzervatívokkal. Koditek nem az első, az egykor a jobboldali többséget kívülről támogató Horváthot (Vállalkozók P.) is elvitte már a Kovács Gáborista, Sipos Sándorista lendület. Azt hisszük, Bánhidi Vajk, pedig valójában Greiner mozdul a homályban.

Szóval Kovács levele végül nem vevődött át. Mennyire csökkentené a képviselők, a demokrácia minőségét, ha kívülről bekiabálva intéztetnék ügyeiket olyanok, akik évek óta sem azokban a társadalmi szervezetekben nem jelennek meg, ahol tagok, sem a pártjukkal nem tartják a kapcsolatot.  Ne felejtsük el, amit a fideszesek morogtak maguk elé, amikor az új „polgári” egylet színrelépett: Kovácsnak, Ilosvainak, Horváthnak színét sem látták a Fideszben hosszú-hosszú ideje, és nem véletlen, hogy a KDNP-ben is kevesen tudtak Kovács belépéséről, pedig ő vitte október 26-án a koszorújukat.

Ne hagyjuk megtéveszteni magunkat! Sem Bádi nyílt levelétől ("életveszély"! "egészségi ártalom"! "azonnal"! és "Kovács intézze el"!, "mert benne a bizalmuk"! – nem segítséget kérnek, hanem adnak egy népszerűséget felelőtlenül hajhászó fiatalembernek, aki most úgy döntött, kipróbálja, milyen beleszólni a politikába, amitől maga tartotta távol magát), sem Kovács fellépésétől (aki azt hiszi, újabb iskolaügyet kavarhat ki magának, mondjuk a szenttamási lakosokról a gyakorlós szülőkre is kiterjesztve bázisát).

Nem hihetünk Kovácsnak, nem hihetünk neki sem, Koditeknek sem. Ahogy Bádinak és a várossal kicsinyes perekben álló Misznédernek sem.

Áljobboldal épül ál-ügyekből.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esztergomimese.blog.hu/api/trackback/id/tr54412636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása